Yengeç Salatası (Safarat Mutfağı)

Yengeç Salatası (Safarat Mutfağı)
06 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yengeç Salatası (Safarat Mutfağı) için

Malzemeler

  • 100 gr dondurulmuş yengeç eti
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 göbek salata
  • 1 turp
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 salatalık
  • 5 kornişon turşu
  • 1 limon
  • 4 kiraz domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sirke
  • Hardal
  • Toz şeker
Yengeç Salatası (Safarat Mutfağı)

Nasıl Yapılır

Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.
Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın.
Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle tabağın kenarlarını süsleyin.
Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin.

Afiyet olsun.

Pratik, hafif ve lezzetli tarifler için balık yemeklerine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo