Ton Balıklı Kabak Lokmaları

Ton Balıklı Kabak Lokmaları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ton Balıklı Kabak Lokmaları için

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr ton balığı konservesi
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 taze soğan
  • 10 kornişon turşu
  • Tuz

Süslemek için

  • Frenk soğanı
  • Dereotu
Ton Balıklı Kabak Lokmaları

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları sebze soyucu ile uzunlamasına ince dilimleyin. Üzerlerine fırça ile hafif zeytinyağı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  2. Ton balığının yağını süzüp bir kaseye alın. Soğanları ve turşuyu ince doğrayıp ekleyin.
  3. Mayonez ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Kabakların uç kısımlarına balıklı karışımdan yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  4. Frenk soğanlarını yumuşaması için 5 dakika sıcak suda bekletin ve kabakları bağlayın. Ruloları servis tabağına aktarıp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo