Şişte Dil Balığı

Şişte Dil Balığı
18 Eylül 2020

Dil balığı, denizlerimizde 300 – 500 m kadar derinliklerde fazla hareket etmeden ve uzun göçler yapmadan yaşar. Boyları 20 – 25 cm olur. Dipteki omurgasızlar, küçük balıklar ve böceklerle beslenir. Bahardan itibaren kıyılara sokularak haziran - temmuz arasında üreme yapar. Kış aylarında eti dolgun ve lezzetli olur. Her mevsimde bulunur. Hazırsanız, şişte dil balığı tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şişte Dil Balığı için

Malzemeler

  • 400 gr dil balığı
  • Yarım kilo karides
  • 4~5 sivri biber
  • 1 limon
  • 1 domates
  • Defne yaprağı
Şişte Dil Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Dil balığının içini iyice temizleyip fileto haline getirin. Şişe saracak şekilde parçaları hazırlayın.
  2. Her bir dil balığı şiş parçası için karidesin boyutuna göre büyük karides olursa 1 adet, ufak olursa 2 adet yerleştirip rulo şeklinde sarın
  3. Domatesi kabuklarını soymadan dörde bölün. Sivri biberleri de dörde bölün.
  4. Biber, domates, limon, defneyaprağı ve rulo dil balığı parçasını sırasıyla şişe dizin. Bir şiş için 4 rulo dil balığı kullanın.
  5. Servis tabağına ayçiçeği yağı aktarıp tuz ekleyin. Şişe takılı malzemelerin her yerini yağlayın. Izgaraya yerleştirip, her iki tarafını da iyice pişirip servis yapın.

Dilerseniz, şiş yerine tavada dil balığı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo