Palamut Silkmesi

Palamut Silkmesi
25 Ağustos 2022

Palamut, en çok tercih edilen balık türüdür. Eti bol ve lezzetlidir. Genellikle dilimlenerek yağda kızartılarak pişirilir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Palamut Silkmesi için

Malzemeler

  • 1 palamut
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Palamut Silkmesi

Nasıl Yapılır

  1. Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Patateslerin kabuklarını soyup ince halka dilimleyin. Soğanı halka kesin.
  2. Geniş bir tencereye zeytinyağını aktarın. Sırasıyla soğanları, patatesleri ve en üste de dilimlenmiş palamutları dizin.
  3. Kabukları soyulmadan yuvarlak kestiğiniz limonları balıkların üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  4. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo