Kağıtta Meyveli Lüfer

Kağıtta Meyveli Lüfer
18 Eylül 2020

Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane, kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlü bir balık türüdür lüfer. Bu balık türünü küçükten büyüğe doğru sıraladığımızda defneyaprağı, çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana ve sırtıkara olarak adlandırılır. Izgarası çok lezzetli olur. Hazırsanız, faydaları saymakla bitmeyen nefis kağıtta meyveli lüfer tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kağıtta Meyveli Lüfer için

Malzemeler

  • 1 lüfer
  • 1 mandalina
  • 1 elma
  • 1 limon
  • 1 kivi
  • 1 kahve fincanı nar tanesi
  • 2 pazı yaprağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağlı kağıt
Kağıtta Meyveli Lüfer

Nasıl Yapılır

  1. Yağlı kağıdı fırın tepsisine balığı paketleyecek ölçüde yayın. Pazı yaprağını yağlı kağıda serin.
  2. Elma, kivi ve mandalinanın kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyin. Limonu kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyin.
  3. Meyvelerin yarısını pazı yaprağının üzerine dizin. Her iki tarafınıda tuzladığınız balığı üzerine yerleştirin.
  4. Üzerine tekrar meyveleri dizip, nar taneleri ve karabiber serpiştirin. Zeytinyağını gezdirin.
  5. Yağlı kağıdı üzerine kapatıp paketleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo