Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu

Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu için

Malzemeler

  • 1 paket açık deniz somonu
  • 5~6 kızarmış peksimet
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için

  • Haşlanmış (Havuç~brokoli~yeşil karnabahar)
Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu

Nasıl Yapılır

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Balıklara tuz ve karabiber serpiştirip iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürün. Balıkları paket yapabilecek büyüklükte iki parça yağlı kağıt hazırlayın ve balıkları kağıtların üzerine alın. Kızarmış peksimetleri robotta kırıntı haline getirin. İri çekilmiş fıstık ve kekik ilave edip harmanlayın. Balıkların üzerine bolca serpiştirin. Kağıtları katlayarak paketleyin ve 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Kağıdın üzerini açıp balıklar kızarıncaya kadar biraz daha pişirin. Buharda pişirilmiş İglo Steamfresh (Havuç, brokoli ve yeşil karnabahar ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo