Bademli Palamut

Bademli Palamut
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Palamut için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 palamut fileto
  • 50 gr file badem
  • 1 yumurta
  • 1-2 dal roka
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı
Bademli Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Palamut filetoyu ortadan iki eşit parçaya bölün. Un ve yumurta karışımına bulayıp her tarafını file bademle kaplayın.
  2. Havuç, kabak ve patatesin kabuklarını soyup seritler halinde doğrayın. Tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberle tatlandırın.
  3. Ayrı bir tavada balıkları kızartın. Sebzeleri iki palamut dilimi arasına yerleştirin. Roka ve patates cipsi ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo