Ayvalı Dil Balığı

Ayvalı Dil Balığı
26 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayvalı Dil Balığı için

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • ¼ demet dereotu
  • 4 dal taze kekik
  • Tane karabiber
  • 1 kırmızı közlenmiş biber
  • Tuz
Ayvalı Dil Balığı

Nasıl Yapılır

Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın. Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin. Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balık etlerini ilave edip sotelemeye devam edin. Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin. 15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Zihinsel gelişimi destekleyen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, hafif ve lezzetli tavada dil balığı tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo