Bingsu

Bingsu
06 Eylül 2024

Bingsu, Kore'nin serinlemek için sık sık tükettiği bir tatlıdır. Genellikle pat adı verilen kırmızı fasulye ile yapıldığı için, patbingsu ismiyle de bilinir. Ancak biz çilekli olanını tercih ettik. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu tatlı, 10 dakikada sofralardaki yerini almaktadır. Malzemeler hazırsa, çilekli bingsu tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak iki çikolatalı parfe ve rokoko tarifini deneyin.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Bingsu için

Malzemeler

  • Dondurulmuş süt (4 küp)
  • 3 yemek kaşığı çilek
  • Maraş dondurması (2 yemek kaşığı)
  • Jöle (isteğe göre)
Bingsu

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tarife başlamadan 2 saat önce sütü, buz kalıplarına dökerek dondurun.
  2. Çileklerin saplarını kesin ve bol suyla durulayın.
  3. Çileklerin suyunu süzdükten sonra 3-4 parçaya bölün.
  4. Dondurduğunuz sütü robottan çekerek kar kıvamına getirin.
  5. Sütü servis tabağına veya dondurma kasesine alın.
  6. Çilekleri jöle ile karıştırın ve sütün üzerine yerleştirin.
  7. En üst kısma ise dondurmayı yerleştirin. Afiyet olsun.

Bingsu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Bingsu yapımında pat veya başka bir meyve kullanabilirsiniz.
  2. Maraş dondurmasını vanilyalı, meyveli veya kakaolu olarak da seçebilirsiniz.
  3. Damak zevkinize göre meyveli jöle kullanabilir veya çilekleri sade bir şekilde sunabilirsiniz.
  4. Lezzetini arttırmak için antep fıstığı ve fındık parçaları da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo