Kung Pao Tavuk

Kung Pao Tavuk
19 Nisan 2024

Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan kung pao sos, tavuk yemekleriyle birleştirilir. Baharat, yer fıstığı ve soya sosuyla zenginleştirilen tavuğu, özel günlerde veya misafir ağırlarken sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Çin usulü kung pao tavuk tarifine başlayabiliriz. 

Daha fazlası için, Çin yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Kung Pao Tavuk için

Malzemeler

Tavuk için:

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı yer fıstığı

Marine için:

  • 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı soya sosu

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kung Pao Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın. Üzerine yağ, pirinç sirkesi, nişasta ve soya sosunu ekleyerek karıştırın.
  2. Tavukların üzerini streçle sarıp, buzdolabında 30 dakika bekletin.
  3. Marine edilen tavukları, az miktarda yağ eklenmiş tavada kızarıncaya kadar pişirin. Ardından kenara alın.
  4. Tavaya yağ, sarımsak ve pul biberi ekleyip 1 dakika pişirin.
  5. Üzerine kızarmış tavukları ve yer fıstıklarını ekleyerek 2 dakika boyunca pişirin.
  6. Bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Hazırladığınız yemeği servis tabağına alın ve üzerine sosunu ekleyin.
  7. Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra, üzerine ince doğranmış taze soğan ve susam ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo