Koenigsberger Köftesi

Koenigsberger Köftesi
23 Şubat 2023

Koenigsberger köftesi, klasik, lezzetli ve soslu Alman köftesi olarak geçer. Bu lezzetli tarifin yapımı da oldukça kolaydır. Eski ekmek, kıyma ve kaparili sos eşliğinde hazırlanır. Koenigsberger köftesi için siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Köfte yemeye doyamayanlar için sömelek köftenapolitan soslu köfte ve minik köfte tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Koenigsberger Köftesi için

Malzemeler

  • 2 dilim eski ekmek 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan
  • 500 gr kıyma 
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 1 litre su (sebze ya da et suyu da olabilir)
  • 4 adet tane karabiber
  • Defne yaprağı 

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 20 adet kapari
  • 4 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1 çay kaşığı şeker
Koenigsberger Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Eski ekmekleri suya batırın ve ardından iyice sıkarak küçük parçalara ayırın. 
  2. Tereyağını tavada eritin ve içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyerek renk alana kadar pişirin. 
  3. Karıştırma kabına pişen soğan, ekmek ve kıymayı alarak karıştırın. Yumurta sarısı, tuz ve karabiberi ilave ederek köfte haline getirin. 
  4. Tencerede suyu, tane karabiberi, defne yaprağını ve gelişi güzel doğranmış soğanı kaynatın. Köfteleri içerisine ekleyerek pişirin. 
  5. Sos için tavada tereyağını eritin, un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. 
  6. Yavaş yavaş köfteyi pişirdiğiniz sudan tavaya ekleyin ve bir yandan çırpın. Toplam yaklaşık 2 su bardağı kadar et suyu eklemelisiniz. 
  7. Kalan bütün malzemeleri ilave edin. 
  8. Köfteleri sosla buluşturun ve servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo