Käsekuchen

Käsekuchen
06 Ağustos 2024

Kasekuchen, Alman cheesecake'i olarak geçer. Tart benzeri bir hamur içinde pişen cheesecake harcı lezzetli bir tatlı oluşturuyor. Kasekuchen için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tarifin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için ananaslı cheesecakeçilekli pişmeyen cheesecake ve upside down cheesecake tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Käsekuchen için

Malzemeler

Tabanı için;

  • 140 gr un 
  • 70 gr şeker
  • 5 gr karbonat 
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 5 gr vanilin 

Harç için;

  • 220 gr labne 
  • 480 gr yoğurt 
  • 100 gr şeker
  • 110 gr ekşi krema
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi 
  • 4 yemek kaşığı un 
  • 3 adet yumurta 
Käsekuchen

Nasıl Yapılır

  1. Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve bir tutam tuzu harmanlayarak bir kaba eleyin. 
  2. Soğuk tereyağını ekleyerek karıştırın. Yumurta ekleyerek spatula yardımı ile hamur kıvamına getirin. 
  3. Hamuru buzdolabında soğumaya bırakın. 
  4. Ardından hamuru açarak kalıba yerleştirin ve pişerken kabarmaması için içerisine yağlı kağıt ile beraber bakliyat koyun. 
  5. 220 derecede 20 dakika pişirin ardından fırından çıkartarak soğumaya bırakın. 
  6. Harç için peynir ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın. 
  7. Yoğurt ve ekşi kremayı ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  8. Yavaş yavaşlimon kabuğu, limon suyu, un ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. 
  9. Önceden pişmiş ve soğumuş olan hamurun üzerine dökerek 180 derecede 60 dakika pişirin. 
  10. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra buzdolabında 5-7 saat bekletin. 
  11. Kaptan çıkartarak servis edin. 
  12. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo