Naneli Bezelyeli Omlet

Naneli Bezelyeli Omlet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Naneli Bezelyeli Omlet için

Malzemeler

  • 2 dal taze sarımsak
  • 300 gr iç bezelye
  • Yarım su bardağı su
  • 5-6 dal taze nane
  • 6 yumurta
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Naneli Bezelyeli Omlet

Nasıl Yapılır

Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.

Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.

Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo