Patatesleri yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri orta ateşte, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra ezerek püre haline getirin. Yumurta akını, unu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynayınca 2 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın. Yumurtaları içinden süzerek alın, soğuk suyun altında tutun. Daha sonra bıldırcın yumurtalarının kabuğunu soyun.
Hazırladığınız patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yassılaştırın, ortasına kabuğunu soyduğunuz bıldırcın yumurtalarından bir tanesini yerleştirin. Yumurtanın etrafını tamamen patates püresi ile kaplanacak şekilde hamuru kapatın. Malzeme bitene kadar aynı şekilde işleme devam edin. Unu geniş bir tabağa alın. Püre ile kapladığınız bıldırcın yumurtalarını un üzerinde yuvarlayın ve fazla unu silkeleyip kızgın yağda kızartın.
Hardallı sos için, tüm malzemeyi bir kasede karıştırın ve kızarmış bıldırcın yumurtası toplarının yanında servis yapın.
Teşekkür ederiz.