Bisküvili karışım için, yulaflı bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaba alın. Badem unu, esmer toz şeker ve eritilmiş tereyağını ekleyin. Karıştırıp kenara alın.
Ahududulu yoğurt için, krem peyniri geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımı ile çırpın. Pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpın. Yoğurt, krema ve vanilya özünü ekleyip çırpmaya devam edin. Ahududuları blendera alıp püre haline getirin. 1/4‘ünü ayırıp kenara alın. Kalan püreyi yoğurtlu karışıma ekleyip tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar çırpın.
Cupcake kalıplarının tabanına 1’er yemek kaşığı ahududulu yoğurt koyun. Üzerine sırasıyla kalan ahududu püresini eşit şekilde paylaştırın. Üzerlerine bisküvili harçtan ilave edin. Üzerine tekrar kalan ahududulu yoğurdu paylaştırın. Bir kaşık yardımıyla üzerlerini düzleştirin. Son olarak kalan bisküvili karışımı paylaştırın. Her birine dondurma çubuğu batırın. Kalıpları muffin kabına yerleştirip buzdolabına alın ve bir gece bekletin.
Beyaz çikolata için, küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolata ve Hindistan cevizi yağını ısıya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalga fırında eritin. Çikolata eriyene kadar karıştırıp kenara alın.
Donmuş yoğurtları kalıplardan çıkarın. En üst katındaki bisküvili karışımın bir bölümünün görüneceği şekilde donmuş yoğurtları eritilmiş çikolataya batırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Dondurucuya alıp 5-10 dakika bekletin. Soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.