Etleri güvece alın, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip kavurun. Soğanları temizleyip ikiye kesin.
Zencefil, sarımsak tozu, 3 soğan, susamın yarısı, badem ve limon suyunu robota alıp koyu bir sos haline gelinceye kadar karıştırın.
Kavrulmakta olan ete 2 çorba kaşığı sıvıyağ daha ekleyin. Nar gibi kızarıncaya kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Kalan baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirin.
Hazırladığınız baharatlı soğanlı sosa 2 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı ete ilave edip kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kalan 2 soğanı ince yarım halkalar halinde doğrayıp kavurun ve etin üzerine ilave edin. Süt kremasını iyice çırpıp üzerine gezdirin.
Kalan susamı yağsız olarak tavada kavurup etin üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.