Peynir Sosu

Peynir Sosu
06 Ağustos 2024

Yalnızca 5 malzemeyle hazırlanan peynir sosu, 10 dakikadan daha az bir sürede sofralardaki yerini alır. Mükemmel ve pürüzsüz bir kıvama sahip olan bu sos, hem makarna, hem pizza, hem de kızartma yemeklerinin yanında servis edilebilir. İsteğe göre kaşar peyniri yerine cheddar peyniri de kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, peynir sosu tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Peynir Sosu Kaç Kalori?

Bir porsiyon peynir sosu 110 kaloridir.

Kolay sos tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Peynir Sosu için

Malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sade un
  • 2 bardak süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 çay kaşığı tuz
Peynir Sosu

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tencerede eritin.
  2. Unu karıştırın ve 1-2 dakika pişirin.
  3. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. 
  4. Her sütü eklemeden önce sütün tamamen emildiğinden ve sosun pürüzsüz ve parlak olduğundan emin olun. bu topaklanma olmadan pürüzsüz bir sos elde etmenize yardımcı olacaktır.
  5.  Sütün tamamını ekledikten sonra karıştırmaya devam edin ve sosu hafif kaynatın.
  6. Ocağın altını kısın ve 5 dakika boyunca yavaşça pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  7. Peynir eriyene kadar karıştırın. 
  8. Cheese sauce servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • lazanya gibi bir İtalyan yemeği pişirirken kullanabilirsiniz.
  • Renk ve lezzet vermesi için bir çay kaşığı hardal ekleyebilirsiniz.
  • Makarna veya haşlanmış sebzelerin üzerine kullanabilirsiniz.
  • Baharatlı bir peynir tercih ederseniz, acı sos, pul biber veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Peynir sosunu buzdolabında dört güne kadar saklayabilirsiniz.
  • Peynir sosunu tekrar kaynatmayın, aksi halde lifli hale gelecektir.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo