Atom Mayonez
15 Nisan 2025

Atom Mayonez Tarifi: Sofralarınıza lezzet katacak, ev yapımı atom mayonez tarifi ile hem acı hem tatlı bir dokunuş elde edin! Ketçap, acı sos, turşu suyu ve bal ile hazırlanan bu enfes mayonez, burgerlerden patates kızartmasına kadar her yemeğin yanında harika bir seçenek. Yapımı son derece kolay olan bu atom mayonez tarifiyle sofralarınızı zenginleştirin ve misafirlerinize unutulmaz bir tat sunun! İşte Atom Mayonez nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri:  

Anasonlu Ve Otlu Mayonez tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Atom Mayonez kaç kaloridir?

Bir porsiyon Atom Mayonez 140 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Atom Mayonez için

Malzemeler

 Ev Yapımı Mayonez için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı (veya klasik hardal)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı beyaz üzüm sirkesi
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı 
  • 1 çay kaşığı tuz

Atom Mayonez için:

  • 5 yemek kaşığı ev yapımı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı acı biber sosu (tabasco, sriracha veya ev yapımı)
  • 1 diş turşu sarımsak (yoksa normal sarımsak + 1 tatlı kaşığı turşu suyu)
  • 1 tatlı kaşığı közlenmiş kırmızı biber püresi
  • 1 tatlı kaşığı toz acı biber 
  • 1 çay kaşığı bal 
  • 1 çay kaşığı tütsülenmiş paprika
Atom Mayonez

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle taze hazırlanmış ev yapımı mayonezi geniş bir kaseye aktarın.
  2. Ardından ketçap, acı biber sosu, toz acı biber, turşu suyu, ve ezilmiş sarımsakı ekleyin.
  3. Son olarak, tatlı ve acı dengesini yakalamak için balı da karışıma ilave edin.
  4. Tüm bu malzemeleri bir çırpıcı veya bir mikserle iyice çırpın. Karışım, hafif turuncu rengini alacak ve kremsi bir kıvam kazanacaktır.
  5. Hazırladığınız atom mayonezi, tüm aromaların birbirine geçmesi ve lezzetlerin iyice oturması için buzdolabında 15-30 dakika kadar dinlendirin.
  6. Sürenin sonunda atom mayonez servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Atom mayonez, patates kızartması veya cips ile uyum sağlar. Sos olarak yanında sunabilirsiniz.
  • Izgara köfte, tavuk kanatları veya şiş et gibi et yemeklerinin yanında ideal bir sos alternatifi sunar.
  • Ev yapımı burgerlerinize veya sandviçlere atom mayonez ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Havuç, salatalık, kırmızı biber gibi taze sebze çubuklarıyla bir aperatif olarak sunulabilir.
  • Izgara balık, karides veya midye gibi deniz ürünlerinin yanında tercih edebilirsiniz.
  • Çocuklar için nugget ve kızarmış tavuk parçaları yanında servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Atom mayonez, acı, tatlı ve ekşi dengesini iyi kurar. Acı sos miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha az acı seviyorsanız, acı sos miktarını azaltabilirsiniz.
  • Ev yapımı mayonez yapmanız, atom mayonezinizin taze ve lezzetli olmasını sağlar. Hazır mayonezle de yapılabilir, ancak ev yapımı daha zengin bir tat verecektir.
  • Lezzetlerin daha iyi karışması ve aromasının daha belirgin hale gelmesi için mayonezi buzdolabında en az 15-30 dakika dinlendirin.
  • Farklı acı soslar (örneğin Sriracha, Tabasco, Chipotle vb.) kullanarak atom mayonezinizin lezzetini çeşitlendirebilirsiniz.
  • Tarife limon suyu veya baharatlar (örneğin paprika, kimyon) ekleyerek farklı tatlar yaratabilirsiniz. Eğer biraz daha ekşi tatlar isterseniz, limon suyu veya sirke eklemek faydalı olabilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo