Ekşi-tatlı sevenler için harika bir tarifimiz var. Hem pasta, hem tatlı, hem de salataların içerisinde kullanılan böğürtlen sos, yemeklerin lezzetini arttırmasıyla bilinir. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu sos, özellikle tatlı yapımında tercih edilir. İsteğe göre ahududu ve yaban mersini gibi farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsa, ev yapımı böğürtlen sosu tarifine geçebiliriz.
Tatlı yaparken ihtiyaç duyacağınız çikolatalı ganaj ve ev yapımı karamel tarifini de buraya bırakıyoruz.
Taze olarak kızarmış ekmek veya krep üzerine sürerek servis edebilirsiniz.
Ev yapımı cheesecake'in üzerine böğürtlen sosu dökerek lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.
pancake veya waffle'ların üzerine dökerek veya içlerine ekleyerek tatlı bir kahvaltı veya atıştırmalık sunabilirsiniz.
Eğer taze böğürtlen bulamıyorsanız dondurulmuş olanları da kullanabilirsiniz.
Böğürtlenleri pişirirken kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha pişirip karıştırmaya devam edin. Bu süre, böğürtlenlerin meyve suyunun iyice çıkmasını ve sosun kıvamının oluşmasını sağlayacaktır.
Nişastayı önceden suyla karıştırarak topaklanma engellenmelidir.
nccmn YORUM 17 Haziran 2024, 10:45
Lezzet Dergisi YORUM 24 Haziran 2024, 12:14
Beğen (0)
Yanıtla
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.