Ev Yapımı Böğürtlen Sos

Ev Yapımı Böğürtlen Sos
24 Haziran 2024

Ekşi-tatlı sevenler için harika bir tarifimiz var. Hem pasta, hem tatlı, hem de salataların içerisinde kullanılan böğürtlen sos, yemeklerin lezzetini arttırmasıyla bilinir. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu sos, özellikle tatlı yapımında tercih edilir. İsteğe göre ahududu ve yaban mersini gibi farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsa, ev yapımı böğürtlen sosu tarifine geçebiliriz.

Tatlı yaparken ihtiyaç duyacağınız çikolatalı ganaj ve ev yapımı karamel tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Böğürtlen Sos için

Malzemeler

  • 3 su bardağı böğürtlen
  • 2 Yemek kaşığı limon suyu
  • 1 Yemek kaşığı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
Ev Yapımı Böğürtlen Sos

Nasıl Yapılır

  1. Böğürtlenleri, limon suyu ve şekerini büyük bir tencereye koyun.
  2. Orta ateşte arada bir karıştırarak, kaynamaya başlayana kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirip karıştırmaya devam edin.
  4.  Eğer daha koyu bir sos isterseniz, mısır nişastası ve su karışımını hazırlayıp kaynayan meyvelere ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.
  5. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  6. Ev yapımı böğürtlen sos servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Taze olarak kızarmış ekmek veya krep üzerine sürerek servis edebilirsiniz.

Ev yapımı cheesecake'in üzerine böğürtlen sosu dökerek lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.

pancake veya waffle'ların üzerine dökerek veya içlerine ekleyerek tatlı bir kahvaltı veya atıştırmalık sunabilirsiniz.

Püf Noktası

Eğer taze böğürtlen bulamıyorsanız dondurulmuş olanları da kullanabilirsiniz.

Böğürtlenleri pişirirken kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar daha pişirip karıştırmaya devam edin. Bu süre, böğürtlenlerin meyve suyunun iyice çıkmasını ve sosun kıvamının oluşmasını sağlayacaktır.

Nişastayı önceden suyla karıştırarak topaklanma engellenmelidir.

Yorumlar
avatar
nccmn YORUM 17 Haziran 2024, 10:45
şeker miktarı? tarif tam değil
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 24 Haziran 2024, 12:14
Merhaba, yarım su bardağı şeker kullanmanız yeterlidir.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo