Patatesli içli köfte
Beşamel sos için:
Beşamel sosu hazırlamak için margarini tencerede eritin. Unu ilave edip kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar dökerek ekleyin. Tuz serpip muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve iri iri kıyın. Tencereye alıp tuz serpin ve suyunu salıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Ispanağı cam kalıba yayıp üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirin. Kaşar peynir serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Gün sohbetlerinde yer verebileceğiniz klasik ıspanaklı börek tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.