Naneli Ve Aromalı Buratta Peyniri

Naneli Ve Aromalı Buratta Peyniri
06 Ağustos 2024

Şef Aydın Sevindik'ten sevgi dolu bir tabakla birlikteyiz. Vişne, böğürtlen ve nane yağıyla hazırlanan burrata peyniri, küçük porsiyonlarda sunulur. Malzemeler hazırsa, naneli ve aromalı burrata peyniri tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Naneli Ve Aromalı Buratta Peyniri için

Malzemeler

  • 200 g buratta peyniri

Peynir aroması için

  • 40 g vişne
  • 40 g böğürtlen
  • 5 g toz şeker

Parmesan çıtırı için

  • 80 g parmesan peyniri (Rendelenmiş)
  • 60 g un

Nane yağı için

  • 10 g taze nane (Ayıklanmış)
  • 10 g taze fesleğen
  • 10 g maydanoz
  • 5 g taze biberiye
  • 16 g ayçiçek yağı
  • 20 g zeytinyağı

Pancar püresi için

  • 40 g kırmızı pancar
  • 7 g krema
  • 5 g tuz
  • Karabiber
Naneli Ve Aromalı Buratta Peyniri

Nasıl Yapılır

  1. Böğürtlen ve vişneleri yıkadıktan sonra bir tencereye alarak orta ateşte pişirin. Dağılmaya başlayan böğürtlen ve vişnelerin üzerine şekeri ilave ederek karışım katılaşana kadar pişirin. 
  2. Ocaktan alın ve blender’dan geçirin. Son olarak çekirdekleri ayırmak için bir süzgeçten ezerek geçirin. Elde ettiğiniz sosu bir şırınga yardımı ile buratta peynirinin içine enjekte edin.
  3. Parmesan kıtırı için parmesan peyniri ile unu karıştırın ve fırın tepsisine yayarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.
  4. Nane yağı için bir tencerede su kaynatın, geniş bir kapta da buzlu su hazırlayın. Taze naneyi önce kaynar suya, 15 saniye sonra da buzlu suya koyun. 
  5. Suyunu süzüp kağıt havluyla ya da salata kurutucusuyla iyice kurutun ve irice doğrayıp diğer yeşilliklerle birlikte mutfak robotuna alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip 10 saniye kadar robottan geçirin. 
  6. Ayçiçek yağını ekleyip 1 dakika daha robotta çekin. Karışımı, üzerine tülbent yaydığınız süzgece döküp 30 dakika kadar bekletin ve tülbenti sıkıp kalan yağı alın.
  7. Pancar püresi için pancarları tencereye alın ve üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.  Ocaktan alın ve suyunu süzün. 
  8. Tuz, karabiber ve krema ekleyerek mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
  9. Servis için önce nane yağını tabağın zeminine yayın ve üzerine sırasıyla, pancar püresi, çıtır parmesan ve buratta peynirini yerleştirin. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo