En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Lolipop Şeker
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Tahinli Tatlı
Tahinli Tatlı
15 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Castagnole
Rus Çöreği
Elmalı cevizli milföy
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Tahinli Tatlı için
Malzemeler
6 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı tahin
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı su
Şurup için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tahinli Tatlı
Nasıl Yapılır
Margarini eritip ılınmaya bırakın. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın.
Margarin, süt, 1 çay bardağı su, tahin ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
Üzerine 1 kaşık su ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Hamuru baklava dilimleri şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Toz şekerle suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5-6 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru fırından alınca üzerine soğuk şurubu gezdirin. Ilınınca servis yapın.
Şefin Yorumu :
PÜF NOKTASI
Şuruplu tatlılarda malzemenin biri mutlaka soğuk olmalıdır. Hamur sıcaksa şurup soğuk, hamur soğuksa şurup sıcak olmalı.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Diğer Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
50 Dakika
Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz
Kuruyemişli Tarifler
20 Dakika
Azeri Usulü Levengi
Kuruyemişli Tarifler
15 Dakika
Ceviz Sirkesi
Kuruyemişli Tarifler
45 Dakika
Çiğ Badem Püresi
Kuruyemişli Tarifler
60 Dakika
Susamlı Çıtır Krokan
Kuruyemişli Tarifler
60 Dakika
Elmalı Glutensiz Cezerye
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.