Azeri Usulü Levengi

Azeri Usulü Levengi
15 Temmuz 2024

Levengi, Azerbaycan milli mutfağında ceviz, soğan, ekşi (erik, nar, zoğal) ile yapılan, genelde, balık, tavuk, patlıcan içine konulan yemek türüdür. Çok lezzetli olan levengi, ekmek üzerine de sürülüp yenilebilir. Hatta bruschetta yapımında bile kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan Azeri levengi tarifine geçebiliriz.

Azeri usulü yaprak sarma ve yeşillikli kutap tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Azeri Usulü Levengi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçek yağı
Azeri Usulü Levengi

Nasıl Yapılır

  1. Cevizler mutfak robotundan geçirilir. Ardından soğanlar da robottan geçirilir ve suyu süzüldükten sonra tavaya alınır.
  2. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kızartılır.
  3. Kızaran soğanlar cevizin üzerine ilave edilir.
  4. Karışıma tuz, karabiber ve nar ekşisi ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
  5. Eğer levengi çok ekşi olduysa, 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenebilir. 
  6. Eğer levengi kuruysa, süzdüğümüz soğanın suyunu veya az miktarda ayçiçek yağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo