Kuruyemişli Kaşık Helvası

Kuruyemişli Kaşık Helvası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuruyemişli Kaşık Helvası için

Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su 

İç malzemesi:

  • 50 gr kuru üzüm
  • 50 gr çekilmiş fındık
  • 50 gr çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tarçın
Kuruyemişli Kaşık Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Margarini tencerede eritip unu ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. 
  2. Toz şeker ile suyu derin bir kaba alın, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Un pembeleşince şekerli suyu azar azar azar ilave ederek karıştırın.
  3. Kapağını kapatıp kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Suyunu çekince ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. 
  4. Fındık, ceviz, tarçın ve üzümü bir kasede karıştırın. Helvayı kaşıkla şekillendirip üzerine biraz fındıklı karışım ilave edin.
  5. Bir kaşık daha helva alıp ikisini üst üste kapatın. Malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo