Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır
10 Nisan 2025

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır Tarifi: Yumuşacık patlayan mısır tanelerinin üzerine akışkan çikolata ve karamel sosu dökülüp bir araya geldiğinde, her lokmada enfes bir tat patlaması yaratır. İster film gecelerinizde, ister çay saatinizde dostlarınızla paylaşın, bu tatlı ve tuzlu kombinasyon herkesin beğenisini kazanacak. Hazırlaması son derece pratik, fakat lezzeti bir o kadar etkileyici. İşte Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır yapılışı, tarifi ve malzemeleri:  

Baharatlı Patlamış Mısır tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır 300 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 1 çimdik tuz
Çikolatalı Karamelli Patlamış Mısır

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve ısınmasını bekleyin. Ardından yarım su bardağı mısırı ekleyin ve karıştırın. Mısırlar patlamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın. Arada bir sallayarak mısırların tamamını patlatın. Patlama sesi azalınca ocağı kapatın ve tencerenin kapağını açın.
  2. Patlayan mısırları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın ve yayarak eşit bir şekilde yayın.
  3. Yarım su bardağı şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırmadan eritin.
  4. Tereyağını ekleyin ve eriyince sütü ekleyin. Karıştırarak sosu hazırlayın.
  5. Hazırladığınız karamel sosunu patlamış mısırların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  6. Ardından eritilmiş sütlü çikolatayı da ekleyin. Bir çimdik tuz serpip karıştırmaya devam edin.
  7. Çikolatalı ve karamelli mısırları tekrar tepsiye dökün ve yayarak soğumaya bırakın. Mısırlar tamamen soğuyup çikolata donduğunda buzdolabına alın ve iyice donmalarını bekleyin.
  8. Soğuduktan sonra, mısırları buzdolabından çıkarın ve kolayca ayırarak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çikolatalı karamelli patlamış mısır, sinema gecelerinin vazgeçilmezi! Yanına sıcak çay, soğuk içecekler veya limonata ile tamamlayarak keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Büyük bir tepsiye serpiştirip üzerine biraz renkli şekerleme veya meyve parçaları ekleyebilirsiniz.
  • Çikolatalı karamelli patlamış mısırları plastik kutulara veya vakumlu poşetlere koyarak piknikte veya gezilerde kolayca taşıyabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tencerenin kapağını kapalı tutarak mısırların eşit şekilde patlamasını sağlayın. Ocağın altını çok yüksek yapmamaya dikkat edin, böylece mısırlar yanmaz ve fazla patlamaz.
  • Şekerin karamelize olma aşamasında dikkatli olun. Karıştırmadan, sadece tencereyi ara ara sallayarak şekeri eritin. Aksi takdirde şeker yanabilir ve acı bir tat bırakabilir.
  • Mısırları tepsiye dökün ve çikolatanın tamamen donmasını bekleyin. Eğer sıcak servis ederseniz, çikolata akabilir ve mısırlar birbirine yapışabilir.
  • Beyaz çikolata, sütlü çikolata veya bitter çikolata kullanabilirsiniz. Her biri farklı bir lezzet katacaktır. Beyaz çikolata ile daha tatlı, bitter çikolata ile daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Çikolata ve karamelin tatlarını dengelemek için bir tutam tuz eklemek harika bir dokunuş olur. Özellikle tuzlu- tatlı sevenler için vazgeçilmez bir özellik!
  • Eğer seviyorsanız, karışıma fındık, fıstık, badem veya hindistancevizi ekleyebilirsiniz. Çeşitli kuruyemişler, patlamış mısırın çıtırlığını arttıracak ve farklı bir lezzet katacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo