Elmalı cevizli milföy
Kızartmak için
Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...
Patlıcanları yıkayıp sap kısımlarını koparmadan alacalı soyun. Boylamasına dörde kesip kararmamaları ve acılığını gidermek için 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin. Süzüp iyice kurulayın.
Mısır unu ile ince kıyılmış fesleğeni harmanlayıp düz bir tabağa aktarın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın.
Kurulanmış patlıcanları sırasıyla çırpılmış yumurtaya ve mısır unlu karışıma bulayın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Domatesli sos (mücverde verilen tarifi uygulayın) yada sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Teşekkür ederiz.