Kas ve kemik sağlığını desteklemesiyle bilinen mantar, D vitamini, kalsiyum, bakır ve protein bakımından zengindir. Özellikle vejetaryenlere önerilen bu besin, kalp hastalıkları riskini azaltır. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan mantar, kültür, istiridye, trüf gibi çeşitlere sahiptir. Mantar kızartması ise, ani gelen misafirlerin, kalabalık sofraların ve fazla vakti olmayanların kurtarıcısı niteliğindedir. Yalnızca 25 dakikada hazırlanan bu yemeği yaz kış demeden afiyetle tüketebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Başak Öngel'in videolu ve resimli anlatımıyla mantar kızartması tarifinin detaylarına geçebiliriz.
1 Porsiyon Mantar Kızartması Kaç Kalori?
Mantarsız olmaz diyenlere mantarlı risotto, istiridye mantarı çorbası ve körili mantarlı tavuk tarifini öneriyoruz.
Teşekkür ederiz.