Gazozlu Sebze Kızartması

Gazozlu Sebze Kızartması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gazozlu Sebze Kızartması için

Malzemeler

  • 4 bebe patlıcan
  • 4 bebe sarı kabak
  • 4 bebe yeşil kabak

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • 1 şişe gazoz
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 1 tutam tuz

Sos için

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 domates
  • 2 sarımsak
  • 1 tutam tozşeker
  • Tuz
Gazozlu Sebze Kızartması

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Sebzeleri temizleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Gazoz ve unu  bir kapta çırpın. Yumurta akını başka bir kapta bir tutam tuzla çırpıp unlu karışıma ekleyin.

Sos için, domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Domates, biber salçası, sarımsak, şeker ve tuzu bir tencerede 6-7 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.

Sebzeleri iyice süzüp unlu karışıma bulayın. Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sos ile servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo