Fasulye Kroket

Fasulye Kroket
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fasulye Kroket için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı haşlanmış kırmızı kinoa

Kızartmak için

  • 2 yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 çorba kasesi mısır unu 
Fasulye Kroket

Nasıl Yapılır

  1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Püre haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  2. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp fasulye püresine ilave edin. Yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve haşlanmış kırmızı kinoayı ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve uzun yassı köfteler yapın.
  3. Kızartmak için yumurtaları bir  kasede çırpın. Köfteleri sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Fasulte kroketleri yanında ketçap ve hardal ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo