Mantarlı Pirinç Pilavı

Mantarlı Pirinç Pilavı
25 Ağustos 2024

Yaz kış demeden afiyetle tüketilen mantar, özellikle vejetaryen beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Yüksek oranda protein içeren bu besin, hem et yemeklerinde, hem de pilav yapımında kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, mantarlı pirinç pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sade pirinç pilavı tarifimize göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mantarlı Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kepekli pirinç
  • 400 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
Mantarlı Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 15 dakika bekletin. 
  2. Mantarları ortadan ikiye kesin ve zeytinyağı ile birlikte yüksek ateşte kavurun. 
  3. Tereyağı ve yıkanmış pirinci ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edin. 
  4. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  5. Ocaktan alıp kapak ile tencere arasına kağıt havlu yerleştirin ve demlenmeye bırakın. Servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte kepekli pirinç yerine baldo pirinç de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo