Cevizli Muz Tatlısı

Cevizli Muz Tatlısı
09 Aralık 2020

Ceviz, hindistan cevizi ve yer fıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor. Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Muz Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 muz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 15 gr tereyağı
  • 12 kedi dili bisküvi
  • 3 çorba kaşığı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yer fıstığı   
Cevizli Muz Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın. Soyulmuş muzları kalıba dizin.
  2. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.
  3. Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin. Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo