Göçebe Türkler tarafından Anadolu'ya getirilen klasik mantı, Kayseri ile özdeşleştirilmiştir. Temel malzemeleri kıyma ve hamur olan bu yemek, tatar böreği olarak da bilinir. Kırgız ve Kazak mutfağında farklı tekniklerle hazırlanan mantı, vücuda gerekli olan enerjiyi verir. Protein değeri yüksek olduğu için, sporculara tavsiye edilen besin kaynaklarından biridir. Kayseri mantısının en önemli özelliği, boyutlarının küçük olmasıdır. İşin sırrı ise bir kaşığa 40 adet mantı sığdırmakta yatıyor. Hazırsanız, lezzetiyle dillere destan olan Kayseri mantısı nasıl yapılır sorusu için tarife geçelim.
1 Porsiyon Kayseri Mantısı Kaç Kaloridir?
Özel günlerinizi renklendirmek veya yeni lezzetler keşfetmek için hamur işi tariflerine göz atabilir, en pratik yemekleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Malzemeler
İç malzeme için
Üzeri için
Ev mantısını, hafif bir atıştırmalık olan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.