Koza Mantı

Koza Mantı
17 Ekim 2022

Mantı Türkiye'de sevilen bir lezzetir. Ancak yapımı biraz zahmetlidir. Kızartma yöntemi ile hazır yufkadan yapılan koza mantınında lezzetine bayılacaksınız. Yapmanız gereken tek şey malzemelerinizi hazır edip başlamak. Yarım saat sonunda hazır olacak. Hazırsanız malzemeler ve yapımı aşağıda.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Koza Mantı için

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 230 gr kıyma
  • 1 adet soğan 
  • Tuz 
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ 

Üzeri için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak 

Koza Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Yufkalar üst üste bir şekilde ortadan ikiye kesilir. Elde edilen yarım aylarda ortadan ikiye kesilerek ayrılır. 
  2. Sonucunda oluşan parçalar her biri kendi içinde 4-5 parçaya bölünür. 
  3. Harç için soğan rendelenir fazla suyu sıkılarak kıyma ile birleştirilir. Baharatlar eklenerek yoğurulur. 
  4. Yufkaların geniş üçgen kısımlarına harçtan koyulur ve yufka sarılır, bu şekilde bütün yufka parçaları sarılır. 
  5. Kızgın yağda kızartılır. 
  6. Kızaran koza mantıları servis tabaklarına alınır. 
  7. Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak alınarak yoğurt ile birlikte servis edilir.


Servis Önerisi
  • İsteğe göre acı yağ hazırlanarak mantıların üzerine servis edilebilir.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo