Sengeser

Sengeser
19 Nisan 2024

Van mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan sengeser, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre sosa çevrilerek et yemeklerinin yanında da servis edilir. Sengeser, dana bonfileye çok yakışan yemeklerden biridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sengeser için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • Yarım kilo yeşil mercimek
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kurut ya da çökelek
Sengeser

Nasıl Yapılır

  1. Kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ayrı tencerelerde haşlayın.
  2. Halka doğradığınız soğanları zeytinyağında hafif kavurun.
  3. Salça, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika pişirin. Haşlanan kuşbaşı et ve yeşil mercimeği ilave edin.
  4. Pişen yemeği servis kaplarına alın. Üzerine az miktar suyla ezdiğiniz kurut ya da çökelekle süsleyerek servis yapın. 
  5. Kurut: Koyun sütünden yapılan ve uzun süre saklanabilen kurutulmuş yoğurttur. Özellikle Anadolu Mutfağı’nda sıklıkla kullanılır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo