Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası

Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası
16 Kasım 2023

Hem pratik, hem de lezzetli bir iftar çorbasıyla karşınızdayız. Kırmızı mercimek, havuç, mısır ve limon ile hazırlanan mercimek çorbasını, mutlaka defterinize ekleyin.

Daha farklı çeşitler için mercimek çorbası tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2/3 su bardağı mısır (Haşlanmış)
  • 2 adet orta boy havuç (Küp doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 6 su bardağı sebze suyu  (Veya tavuk suyu)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 1 tutam safran (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 adet küçük limonun kabuğu ve suyu
  • İnce deniz tuzu
  • Taze çekilmiş karabiber
Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Yağı büyük bir tencerede orta  ateşte ısıtın. Soğanı ve havucu ekleyin,  soğanlar yumuşak ve yarı saydam olana kadar ara sıra karıştırarak 5 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar ara sıra karıştırarak 1 dakika daha soteleyin.
  2. Sebze suyu, mercimek, mısır, kimyon, köri, (arzuya bağlı olarak safran ve kırmızı biber) ekleyip karıştırın. 
  3. Daha sonra ocağı kısın ve kapağını kapatıp mercimek tamamen yumuşayana kadar, ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.
  4. El blender’ı kullanarak çorbayı istediğiniz kıvama gelinceye kadar püre haline getirin. Limon kabuğu rendesi ve suyunu karıştırın. 
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Arzuya göre ekstra taze limon dilimi ile süsleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo