Ispanaklı Yayla Çorbası

Ispanaklı Yayla Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Yayla Çorbası için

Malzemeler

  • 2 kuzu gerdanı
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr ıspanak
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 10 su bardağı su

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Ispanaklı Yayla Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu gerdanını bol suyla yıkayın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp etini tel tel ayırın. Ispanağı temizleyip kıyın.
  2. Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın. Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  3. Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın. 1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.
  4. Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın. Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin.
  5. Üzeri için tereyağını tavada kızdırın. Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın.
  6. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın.
  7. Zengin besin değerleri ile sunulan klasik yayla çorbası tarifini de deneyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo