İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba

İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba
17 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba için

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 litre tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz
  • 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba

Nasıl Yapılır

Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. İrmiği ekleyip karıştırarak kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ilave edip 20 dakika pişirin. Yumurta sarılarını sütle çırpın. Karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırıp çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo