Castagnole
Bolu'nun yöresel çorbaları arasında yer alan imaret çorbası, görünümü ve yapılışı ile yayla çorbasına benzemektedir. Fakat, imaret çorbası yapımında yoğurt yerine süt kullanılır. Baharatlarla tatlandırılan imaret çorbası, özellikle kış günlerinin favorisidir. İmaret, Osmanlı döneminde fukaraya yemek verilen yer anlamına gelmekteydi. Özellikle Bolu ve çevresinde hazırlanan imaret çorbası, sabahları ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılır. Böylece imaret çorbası geleneği de devam ettirilir. Malzemeler hazırsa, Bolu usulü imaret çorbası yapımı için detaylara geçebiliriz.
Farklı tatlar sevenler için meyir çorbası ve dovga çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.
Dilek BALCI YORUM 28 Mayıs 2024, 16:45
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.