Dovga Çorbası

Dovga Çorbası
24 Ağustos 2023

Dovga çorbası, Azerbaycan mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Yapımında yoğurt, pirinç, nohut ve sebzeler kullanılır. Genellikle mevsimin en taze pazı, maydanoz, nane gibi sebzelerine yer verilir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü dovga çorbası yapımına geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek isteyenler için yuvalama çorbası, wonton çorbası ve tortilla çorbası tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Dovga Çorbası için

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet taze kişniş
  • 80 gram pirinç
  • 125 gram nohut (haşlanmış)
  • Yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
Dovga Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Tencere içerisine pirinç, su ve pazı saplarını ekleyerek kaynatın.
  2. Pirinç ve pazı sapları pişmeye başladığında içerisine pazıları da ekleyin ve karıştırın.
  3. Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra karışıma ekleyin.
  4. Üzerine sıcak su ilavesi yaptıktan sonra nohut ve tuzu ekleyerek 10 dakika daha pişirin.
  5. Bir kasenin içerisinde yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
  6. Üzerine çorbadan bir kepçe alarak ekleyin ve yoğurtlu karışımı ılıtın.
  7. Ardından bu karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  8. Çorbayı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo