Beef Wellington
12 Aralık 2022

Beef Wellington özellikle son dönemde çok merak edilen tariflerden. Yapımı biraz göz korkutsa da et, mantar ve milföyün bu muhteşem karışımı oldukça lezzetli. Peki, Beef Wellington nasıl yapılır? Beef Wellington yaparken nelere dikkat edilmeli? Beef Wellington tarifinin püf noktaları neler? Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef İbrahim Arslanoğlu Lezzet Mutfak Okulu'da hem Beef Wellington yaptı, hem Beef Wellington tarifini denemek isteyenler için püf noktalarını anlattı... İngiliz orijinli olduğu değerlendirilen bu yemeği opsiyonel olarak bacon ya da kuru et ilavesiyle de yapabilirsiniz. Aşağıdaki videoda bacon eklenmemiş tarifi bulacaksınız. Beef Wellington yapımı için gerekli malzemelere, yapım aşamaları, alternatif öneriler ve tarifin püf noktalarına yakından bakalım:

Alternatif olarak duxelle pirzola ve beef massaman curry tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Beef Wellington için

Malzemeler

  • 300-350 gr Dana Bonfile, Orta Kısım
  • 100 gr Soğan, Fine Brunoise Doğranmış
  • 300 gr Kestane Mantarı, Chop Edilmiş
  • 5 gr Sarımsak, Ezilmiş
  • 50 gr Tereyağı
  • 5 gr Taze Kekik
  • Ayçiçek Yağı
  • Milföy Hamuru
  • Tuz – Karabiber
  • 100 gr Salkım Cherry Domates
  • (Kullanmak isteyenler için 2 dilim bacon ya da kuru et)

Eggwash için:

  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 50 ml Süt
Beef Wellington

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Eti ilk aşamada pişirdikten sonra çok iyi dinlendirmek gerekli.
  • Belirtilen adımlara dikkatle uyulması gerekir.
  • Milföyü sarmadan önce mantarın etin üzerine tam yapışması için dondurucuda en az 30 dakika bekletilmeli.
  • Tavada sos yaparken çok az un kullanılmalı.
  • Taze bir etten yapılmalı.
  • Bacon’a opsiyonel olarak pastırma-kuru et gibi seçenekler kullanılabilir.
Yorumlar
avatar
Ginger Noisette YORUM 06 Ağustos 2024, 11:19
Season etmek, choplamak, blendlemek.. Arkadaşlar ya doğru düzgün çevirin ya da editör kullanın. Tuz ve karabiberle tatlandırmak, doğramak, toplu iğne başı büyüklüğünde doğramak vb kelimeler yüzyıllardır dilimizde mevcut. Bu arada mantarın suyunu çektirdikten sonra "blend" eylenmiyor, önce mantar ve kestaneyi "blend"liyorsunuz sonra suyunu çektiriyorsunuz, imdat. Bu kadar İngilizce kelimeye bari orjinal tarif verilmiş olsa bari.
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 06 Ağustos 2024, 11:33
Merhaba, tarif Şef İbrahim Arslanoğlu'nun tarifidir ve videolu olarak denenmiştir.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo