Rulo Sucuk Böreği

Rulo Sucuk Böreği
06 Haziran 2024

Sıcak servis edilerek lezzeti doruğa çıkan bu börek, hem pratik hem de oldukça lezzetli.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rulo Sucuk Böreği için

Malzemeler

  • 2 yufka

İçi için:

  • 300 gr kıyma
  • 1 çok ince doğranmış soğan
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı acı kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı çemen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı zeytinyağı
Rulo Sucuk Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsağı dövün. Kıymayı bir kaba koyup tüm iç malzemede belirtilen baharatlar, sarımsak, çemen, salça ve zeytinyağı ile yoğurarak harcı hazırlayın. 
  2. Malzemeyi ikiye ayırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp iç harcını tüm yüzeye eşit olarak sürün. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. 
  3. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Yağı tavada kızdırın. 
  4. Ruloyu iki parmak genişliğinde verev keserek kızgın yağda, her iki tarafı kahverengileşinceye kadar kızartın. 
  5. Üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo