Japon Mutfağı Yemekleri
Ana gıdası pilav olan geleneksel Japon mutfağında, günün her öğünü pilavla hazırlanan yemekler tüketilir. Japon mutfağında balık ve deniz ürünlerinin tüketimi oldukça fazladır. Doğu Asya mutfaklarıyla benzerlik gösteren Japon mutfağı yemeklerinde baharat ve yağ kullanımı çok azdır. Japon mutfağını diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise malzemelerin mevsiminde kullanılmasıdır. Japon mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemek yosun ve çiğ balık ile hazırlanan sushidir. Ancak sashimi, ramen, miso çorbası, ve veggie gyoza dünya çapında sevilen yemeklerin başında gelir. Siz de sofralarınızda Uzak Doğu mutfağı esintilerine yer vermek ve Japon mutfağı yemeklerini keşfetmek istiyorsanız, sayfamızı ziyaret edin.