Okonomiyaki

Okonomiyaki
06 Ağustos 2024

Bir Japon pankeki olan okonomiyaki, Japonya'nın hemen her sokağında görebileceğiniz sokak lezzetlerinden biridir. Özellikle Kansai ve Hiroşima'da popüler olan bu yemek, ülke genelinde çok sevilir. Ancak büyüklüğü ve içinde kullanılan malzemeler bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Malzemeler hazırsa, bu kez Japon mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan okonomiyaki tarifi için kolları sıvıyoruz. 

Daha fazlası için Japonya'nın sokak lezzetlerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Okonomiyaki için

Malzemeler

Harç için:

  • 120 gr un
  • 30 ml süt
  • 120 ml su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 350 gr lahana
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet havuç
  • 2-3 demet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Barbekü sos için:

  • 2,5 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı barbekü sos
  • 3,5 yemek kaşığı ketçap

Mayonez sos için:

  • 2,5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 30 gr pastırma veya kuru et
Okonomiyaki

Nasıl Yapılır

  1. Barbekü sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve 10 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
  2. Mayonez sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve 10 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Harç için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve tuzu serpiştirin. 
  4. Daha sonra havuz kısmına süt, su ve yumurtaları ekleyerek çırpın. Okonomiyaki harcı pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Kıvam alınca buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  5. Lahana ve taze soğanı ince ince kıyın. Havucu rendeleyin ve fazla suyunu avcunuzla sıkın. 
  6. Doğradığınız sebzeleri harca ekleyin ve karıştırın. Yapışmaz tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve fırça yardımıyla yağı tüm tavaya dağıtın. 
  7. Tava ısınınca, okonomiyaki harcını 1 cm kalınlıkta olacak şekilde tavaya alın ve kenarlarını düzeltin.
  8. Klasik pankek gibi kısık ateşte pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üzerine kuru eti yerleştirin ve ters çevirin. 
  9. Tavanın kapağını kapatarak 3-4 dakika kısık ateşte pişirin. 
  10. Okonomiyaki tamamen piştiğinde servis tabağına alın. Üzerine barbekü sos ve mayonez sos ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Okonomiyakiyi, zencefil turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Harcın pürüzsüz kıvamda olması için, mikser veya blender kullanabilirsiniz. 
  • Tava tamamen ısınmadan harcı eklemeyin.
  • Pişirme esnasında kontrollü olun ve ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin. Aksi takdirde fazla pişerek yanık tadı gelebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo