Sebze Yakitori

Sebze Yakitori
04 Haziran 2024

Yakitori, Japon mutfağına özgü bir yemektir ve teknik olarak kısa şişlere geçirilmiş tavuk anlamına gelir. Bu yöntemde sebzeler, yumuşayıncaya ve hafifçe kömürleşinceye kadar kısa şişlerde ızgarada pişirilir. Izgara için en uygun sebzeler, dayanıklı ancak uzun süre pişmeyenlerdir. Bu sebzeler arasında domates, patlıcan, kabak, kırmızı soğan ve dolmalık biber bulunur. Sofralarınızı renklendirecek sebze yakitori tarifi için detaylara geçelim.

Tavada Tavuk Şiş tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon sebzeli yakitori kaç kaloridir?

Bir porsiyon sebzeli yakitori 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebze Yakitori için

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 4 adet istridye mantarı
  • 2 adet taze soğan
  • 500 gr çeri domates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet dolmalık biber
  • Bambu şiş

Yakitori sosu;

  • Yarım su bardağı soya sosu
  • 2 çay kaşığı esmer şeker
  • 1/4 su bardağı su
Sebze Yakitori

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle yakitori sosu için sos tavasına soya sosu, esmer şeker ve su ilave edip orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynayan yakitori sosunu bir kenara alın.
  3. Patlıcan ve kabakları kabuklarını şeritler halinde soyun.
  4. kabak ve taze soğanı halkalar halinde doğrayın.
  5. Patlıcanları eşit küpler halinde doğrayın.
  6. Sebzeleri şişlere dizin.
  7. Yakitori sosa batırın ve kömür ızgarada açık ateşte pişirin.
  8. Şişleri sık sık çevirip bir fırça yardımıyla tavukların üzerine sosu gezdirin.
  9. Sebze yakitoriler servise hazır, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yakitorinin yanında Pilav, salata, cacık ve lavaş ile servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz tavuk sote ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yakitori'nin aroması, soya bazlı dara sosundan gelir. Dara sosunda Japon şeker, soya sosu kullanılır.
  • Geleneksel yakitori yapımında şişler dara sosuna batırıldıktan sonra tekrar ızgaraya alınarak pişirilir.
  • Yakitori yapımında, bambu şişler kullanılır.
  • Yanmalarını önlemek için diğer malzemeleri hazırlarken şişleri bir kase suya batırın.
  • Dilerseniz fırının ızgara bölümünde pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo