Onigiri

Onigiri
06 Ağustos 2024

Japon mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan onigiri, beyaz pirinç ve nori ile sarılmış bir yemektir. Görünümü sushiyi andıran bu yemeğin içinde bol baharatlı somon balığı kullanılır. Ancak mevsimine göre ton balığı ve farklı sebzeler de kullanılabilir. Acı-ekşi kombinasyonuyla hazırlanan onigiri, Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilir. Malzemeler hazırsa, onigiri tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Onigiri için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yaprak nori
  • 80 gram somon balığı veya ton balığı
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet pişmiş yumurta
  • 5 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı ıspanak tozu
  • 4 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 3 çay kaşığı tuz
Onigiri

Nasıl Yapılır

  1. Pirinçleri su ile birlikte tencereye alın ve pirinçler lapa olana kadar pişirin.
  2. Lapa haline gelen pirinci bir kaseye alın. Üzerine pirinç sirkesi, şeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Ardından ılıyana kadar bekleyin.
  3. Ilıyan pirinci 3 farklı kaseye paylaştırın. Kaselerden birine pişmiş yumurta, ikincisine susam, üçüncüsüne ise ıspanak tozu ekleyin ve karıştırın.
  4. Bir avuç büyüklüğündeki pirinci alın ve tabağa koyun. Bardakla bastırarak pirinci yayın. Ortasına 1 tatlı kaşığı balık koyun.
  5. Pirinci balığın üzerine kapatın ve elinizle sıkıştırın. Üçgen şekli verdikten sonra nori yaprağını üzerine kapatın.
  6. Tüm pirinç karışımlarına aynı işlemi uygulayın. Norileri sardıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Püf Noktası
  • Dilerseniz, iç harcında farklı balıklar kullanabilirsiniz. 
  • İsteğe göre yumurta, ıspanak tozu ve susamı tek kasede birleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo