Hint Mutfağı
Hint mutfağı, yemeklerde en çok baharatın kullanıldığı mutfaklardan biridir. Tatlıdan ana yemeğe kadar tüm yemeklerde baharat kullanılır. Hinduluk dini nedeniyle Hint mutfağında dana eti kullanılmaz. Genellikle tavuk eti tüketilir. Hint mutfağında tavuk yemeklerinde sık sık köri baharatı, tatlılarda ise tarçın kullanılır. Bu mutfak kuzey ve Güney olmak üzere ikiye ayrılır. Kuzey Hint mutfağında, saray mutfağının etkisi görülür. Ana yemekler, peynir, süt ve baharatlar kullanılır. Güney Hint mutfağı ise kuzeye göre daha vejetaryendir. Baharat miktarı azalırken Güney Hint mutfağında acılı yemekler oldukça meşhurdur. Ayrıca ekmek yerine pirinç tüketimine daha fazla yer verilir. Yeni tatlar keşfetmek, farklı lezzetler denemek isteyenler için, Hint mutfağının en lezzetli yemeklerini sizlerle paylaşıyoruz.