Naan

Naan
19 Mayıs 2024

Hint mutfağına özgü bir ekmek çeşidi olan naan bread, hemen hemen her yemeğin yanında servis edilmektedir. 2020 yılında dünya çapında çok aranan naan, isteğe göre sade, sarımsaklı, patatesli ve baharatlı çeşitleriyle de sunulur. Yapımında bol bol tereyağı kullanılan naan, sadece yemeklerin yanında değil, tek başına da tüketilmektedir. Malzemeler hazırsa, Hint mutfağından nefis naan tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak brioche ve banana bread tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Naan için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Naan

Nasıl Yapılır

  1. Bir kabın içerisine ılık su, toz şeker ve mayayı alarak karıştırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.
  2. Ardından üzerini kapatarak 10 dakika dinlendirin.
  3. Geniş bir kabın içerisine unu alın ve ortasını çukur şeklinde açın.
  4. Unun orta kısmına yoğurt, zeytinyağı ve tereyağı ekleyin.
  5. Dinlenen mayanın üzerine tuz ekleyin ve bu karışımı unun üzerine ekleyerek yoğurun.
  6. Hamur kıvam almaya başladığında üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
  7. Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölün.
  8. Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın.
  9. Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.
  10. Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Naan Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ekmek yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta dinlendirme işlemleridir.
  2. Açtığınız hamuru nemli bezle kapatarak oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  3. Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin.
  4. Dilerseiniz eritilmiş tereyağına ince kıyılmış sarımsak ekleyerek aroma katabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo