Kabuli Chana (Hindistan)

Kabuli Chana (Hindistan)
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kabuli Chana (Hindistan) için

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet karanfil
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
  • 1 parça zencefil kökü (İnce doğranmış)
  • 2 yeşil biber (Doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 3-4 adet kiraz domates (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı garam masala (Hint baharat karışımı)
  • 3 dal taze kişniş (İnce kıyılmış)
Kabuli Chana (Hindistan)

Nasıl Yapılır

  1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutları tencereye aktarın. 4 bardak suyu ve zerdeçalı ekleyin.
  2. Nohutları yumuşayana kadar haşlayın. Nohutlar haşlanınca süzün. Haşlama suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  3. Tencerede sıvı yağı ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. Karanfili, sarımsakları, zencefili, biberleri, kişniş tohumlarını ekleyin. 4-5 dakika daha kavurun. İnce doğranmış domatesleri ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun.
  4. Haşlanmış nohutları ve ayırdığınız haşlama suyundan ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika daha bu şekilde pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo