Tandoori Soslu Tavuk

Tandoori Soslu Tavuk
09 Mart 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tandoori Soslu Tavuk için

Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 12 soğan
  • 1 limon
  • Taze zencefil
  • 400 g Hindistancevizi sütü

Marinasyon için:

  • 150 g yoğurt
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı acı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 diş sarımsak
  • Yarım parmak büyüklüğünde zence?l (Ezilmiş sarımsak ile robottan geçirin)
  • Tuz
  • Karabiber
Tandoori Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Marinasyon malzemelerini 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber ile karıştırın. Tavuğu hazırladığınız sos ile iyice ovun. Tavuğu 2-3 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Fırını 200 derecede ısıtın. İnce kıyılmış soğanları, ikiye böldüğünüz limonu ve kalın dilimlenmiş taze zencefili derin fırın kabına alın.
  3. Tavuğu malzemelerin ortasına yerleştirin. Yaklaşık 1 saat 15 dakika fırında kızartın. Tavuk piştikten sonra servis kabına alarak üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  4. Fırın kabınızın içindeki zencefili atın. Kabın içindeki sosu, soğan ile birlikte robottan geçirin. Hindistan cevizi sütünü ekleyerek bir taşım kaynatın. Tavukla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo