Ciğer Terin

Ciğer Terin
04 Eylül 2024

Fransa'nın meşhur ciğer terini genellikle atıştırmalık olarak tüketilir. Ekmek üzerine sürülerek tüketilen terin kaz, dana ya da tavuk ciğeri ile yapılabilir. Bugün sizlerle tavuk ciğer terin tarifini paylaşacağız. Siz ve malzemeleriniz hazırsa ciğer terin tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için balık rilette, goureges ve la cervelle de canut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Ciğer Terin için

Malzemeler

  • 50 gr şeker
  • 5 yemek kaşığı su 
  • 10 adet arpacık soğan, ince doğranmış 
  • 300 gr tereyağı 
  • 800 gr tavuk ciğer, temizlenmiş
  • Tuz, karabiber 

Servis için:

  • Kornişon tuşu 
  • Kızarmış ekşi mayalı ekmek
Ciğer Terin

Nasıl Yapılır

  1. Şeker ve suyu tencereye alarak renk alana kadar pişirilir. 
  2. Arpacık soğanları içerisine ekleyin. Arpacık soğanlar renk alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  3. 20 dakika buzdolabında bekletin. 
  4. Bir tavada tereyağını eritin. Tavuk ciğerlerini ekleyin, tuz ve karabiber ilave edin. Renk alana kadar pişirin. Soğutun. 
  5. Mutfak robotunda ciğer ve soğanları püre haline gelene kadar karıştırın. Yavaş yavaş tereyağını ekleyin. Püreyi süzerek bir kaba alın. 
  6. Kaba aktarın ve 1 gece sertleşene kadar bekletin. Soğuduğunda turşu ve ekşi mayalı ekmek ile birlikte servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo